Jablkovo-škoricová štrúdľa – Koláč môjho detstva

-

Novinky

Jablkovo-škoricová štrúdľa

Jablkovo-škoricová štrúdľa je koláč môjho detstva. Už od nepamäti sa u nás doma pečie. Takže dnes s vami budem zdielať náš rodinný recept. Nech sa páči.

Na jablkovo-škoricovú štrúdľu budete potrebovať:

  • 2x lístkové cesto (pre 2 “nohy” štrúdly) – (ja používam kupované)
  • 10 ks jabĺk strednej veľkosti
  • 1 ks škoricový cukor
  • 1x vanilkový cukor
  • olej
  • trochu strúhanky
  • trochu kryštálového cukru
  • 1 vajce 🥚
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:  Tip na zdravé raňajky: Pripravte si ovocné smoothie bowls!

Potreby:

  • mastný papier na pečenie
  • valček na cesto

Postup prípravy:

  1. Lístkové cesto si odbalíme a vyvaľkáme.
  2. Na lístkové cesto nanesieme tenkú vrstvu oleja.
  3. Po celej ploche cesta jemne posypeme strúhanku.
  4. Olúpané jablká si nastrúhame na najhrubšej časti struháku.
  5. Nastrúhané jablká dáme po celej ploche cesta, tak cca 2 cm od okrajov.
  6. Posypem kryštálovým, škoricovým a vanilkovým cukrom.
  7. Štrúdľu zrolujem a kraje zahnem a zatlačím dovnútra.
  8. Štrúdľu dáme na papierom vystlaný plech a potrieme celý povrch rozšľahaným vajíčkom.
  9. Pečieme v rúre na 180°C a cca 40 minút.
  10. Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. 

Tip: Namiesto škoricového cukru, pridajte mak a máte makovú štrúdľu.

Receptík už máte. Dúfam, že vyskúšate a budete s nami svoje výtvory zdielať na sociálnych sieťach s hashtag-om #peciemsplotpointsk a označíte nás @plotpoint.sk.

Nezabudnite vyskúšať aj môj recept na banánové muffiny!

Na záver zostáva už len jediné – dobrú chuť!

Zdroj titulného obrázka: Pixabay/jhfl

Ďalšie novinky

Populárne