Pomôžte zničenej Morave: Podporte obce, ktoré boli zasiahnuté tornádom

-

Novinky

Pomôžte zničenej Morave

Určite ste v médiách a na sociálnych sieťach postrehli včerajšku katastrofu, ktorá sa udiala u našich susedov v Čechách. Tornádo s obrovskými krúpami, ktoré ničili všetko, čo im prišlo do cesty a bohužiaľ priamo ich ceste stáli viaceré obce. Tie sa nachádzali v oblasti nachádzajúce sa v južnej časti Moravy, neďaleko od slovenských hraníc. Ľudia stratili strechu nad hlavou, autá, obce prišli o významné sociálne zariadenia, no najhoršie je to, že pri tejto prírodnej katastrofe zahynuli viacerí ľudia a ďalšie stovky boli zranené. Nadácia Via v dôsledku tejto tragédie vytvorila verejnú zbierku, ktorej cieľom je vyzbierané peniaze použiť na pomoc tým, ktorí boli touto katastrofou zasiahnutí. Pomôcť teraz môžete aj vy.

Nadácia s darcovskou kampaňou nečakala a spustila ju ihneď po tom, čo sa táto udalosť odohrala. V priebehu sotva 24 hodín sa podarilo viac než 65-tisíco prispievateľom  vyzbierať pre Moravu v tomto bode ohromnú čiastku 73 985 288 Kč a táto suma neprestáva rásť. Veľká podpora pramení priamo od českých obyvateľov, ako aj firiem, ktoré sa rozhodli prispieť. Nezaostávame však ani my Slováci. Vo veľkom sa na sociálnych sieťach odkazuje aj u nás na túto kampaň, v snahe pomôcť našim českým bratom.

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:  Mesto Miami a jeho boj voči zvýšením morským hladinám. Dokáže prežiť?

Pomoc začala ihneď

Na nič sa nečaká a koná sa ihneď. Nadácia Via uvádza na stránke kampane, že neustále komunikuje so zasiahnutými obcami a taktiež aj krízovým štábom. Všetky peniaze, ktoré sú dostupné sa distribuujú na miesta, kde sú najviac potrebné a nevyhnutné. Pomoc však nezostala len v podobe financií. Slovensko aj Rakúsko ihneď vyslalo záchranné zložky. „Na mieste zasahuje sedem slovenských sanitiek. K hraniciam sa už presunuli aj hasiči z Bratislavy a Trnavy,“ uviedol premiér Eduard Heger vo svojom statuse na Facebooku.

Pomôžte zničenej Morave
Zdroj: Facebook/Severe Weather Slovakia o.z.

Táto katastrofa je naozaj strašná. Veríme, že s pomocou ľudí, ktorí prispeli na túto zbierku sa podarí obyvateľom obcí navrátiť aspoň časť z ich celoživotného bytia. Tragédia, ktorá sa odohrala v Česku môže pre nás slúžiť ako výstraha a dôvod toho, prečo by sme mali prehodnocovať naše chovanie voči prírode a tvoriť si ekologickejší prístup. Je samozrejmé, že ak nezmeníme to, ako sa k našej planéte chováme, tak dopadneme zle.

Pomôžte zničenej Morave aj vy. Každý príspevok alebo či už len samotné zdieľanie informácie o tejto kampani môže niekomu doslova zachrániť život. Cez takéto katastrofy sa dokážeme preniesť len vďaka vzájomnej pomoci a súdržnosti.

Zdroj: darujme.cz
Zdroj titulného obrázka: Facebook/Severe Weather Slovakia o.z.

Ďalšie novinky

Populárne