Jablkovo-škoricová štrúdľa
Jablkovo-škoricová štrúdľa je koláč môjho detstva. Už od nepamäti sa u nás doma pečie. Takže dnes s vami budem zdielať náš rodinný recept. Nech sa páči.
Na jablkovo-škoricovú štrúdľu budete potrebovať:
- 2x lístkové cesto (pre 2 “nohy” štrúdly) – (ja používam kupované)
- 10 ks jabĺk strednej veľkosti
- 1 ks škoricový cukor
- 1x vanilkový cukor
- olej
- trochu strúhanky
- trochu kryštálového cukru
- 1 vajce
Potreby:
- mastný papier na pečenie
- valček na cesto
Postup prípravy:
- Lístkové cesto si odbalíme a vyvaľkáme.
- Na lístkové cesto nanesieme tenkú vrstvu oleja.
- Po celej ploche cesta jemne posypeme strúhanku.
- Olúpané jablká si nastrúhame na najhrubšej časti struháku.
- Nastrúhané jablká dáme po celej ploche cesta, tak cca 2 cm od okrajov.
- Posypem kryštálovým, škoricovým a vanilkovým cukrom.
- Štrúdľu zrolujem a kraje zahnem a zatlačím dovnútra.
- Štrúdľu dáme na papierom vystlaný plech a potrieme celý povrch rozšľahaným vajíčkom.
- Pečieme v rúre na 180°C a cca 40 minút.
- Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Tip: Namiesto škoricového cukru, pridajte mak a máte makovú štrúdľu.
Receptík už máte. Dúfam, že vyskúšate a budete s nami svoje výtvory zdielať na sociálnych sieťach s hashtag-om #peciemsplotpointsk a označíte nás @plotpoint.sk.
Nezabudnite vyskúšať aj môj recept na banánové muffiny!
Na záver zostáva už len jediné – dobrú chuť!
Zdroj titulného obrázka: Pixabay/jhfl