Oreo Cheesecake
Mnohí z vás sa doma určite momentálne nudia. Dnes som si pre Vás teda pripravila jednoduchý recept na Oreo Cheesecake, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. Poďme na to!
Potrebné ingrediencie:
- 700g Oreo sušienok/Neo sušienky (Lidl)
- 500g Mascarpone
- 750g nízkotučného tvarohu
- 70g masla
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 kávova lyžička pomarančovej alebo citrónovej kôry
- 110g práškového cukru
- 80g hladkej múky
- 3 vajcia
- olej

Postup:
- Polovicu (350g) Oreo sušienok rozdrvíme na drobné kusky.
- V mikrovlnnej rúre rozpustíme maslo a zmiešame ho s rozdrvenými sušienkami.
- Tortovú formu si vymastíme olejom alebo masťou a vysypeme múkou po celom obvode.
- Zmes z masla a rozdrvených Oreo sušienok vtlačíme na spodok formy a vytvoríme rovný povrch korpusu.
- V miske zmiešame 750g tvarohu, 500g Mascarpone, 2 balíčky vanilkového cukru, 110g práškového cukru, 1 kávovu lyžičku pomarančovej alebo citrónovej kôry, 80g múky a 3 celé vajcia. Ingrediencie miešame, kým nám nevznikne hladký krém.
- Krém vylejeme do formy a rozotrieme rovnomerne na korpus.
- Zvyšných 350g Oreo sušienok naukladáme na vrch a zatlačíme do krému alebo rozdrvíme a nasypeme rovnomerne na povrch krému. (Táto časť je na vás.)
- Oreo cheesecake pečieme 40-45 minút pri teplote 160°C. (Niekedy sa stane, že cheesecake je v strede surový aj po 45 minútach, avšak ak je pri krajoch už upečený, treba ho vybrať.)
- Upečený cheesecake necháme vychladnúť a následne ho dáme stuhnúť do chladničky.
- Podávame za studena, najlepšie ku káve. 🙂
Dúfam, že sa vám Oreo Cheesecake podaril. Poteší ma, ak vaše výtvory budete zdieľať na Instagrame s hashtag-om (mriežkou) #peciemsplotpointsk
Zdroj titulného obrázka: autor článku, freestocktextures.com (Creative Commons)