Recept na nakladaný hermelín: Jemne pikantný chod k pivu!

-

Novinky

Ako si „naložiť“ nakladaný hermelín?

Nakladaný hermelín je taký „hospodský evergreen“. Takmer v každom podniku, kde majú dobré pivo, nájdete v jedálničku túto chuťovku. A keď sa k nej podáva dobrý čerstvý chlieb, olizujete sa až za ušami. Ale ako si pripraviť túto nenáročnú dobrotu doma? Recept na dobrý nakladaný hermelín nie je nič ťažké!

Prísady
Zdroj: autor článku

Dôležité je, že v tomto recepte nakladám tri hermelíny do zaváraninového pohára s objemom jedného litra. Najprv si predstavíme ingrediencie:

  • 3 hermelíny
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 šalotky
  • 6 strúčikov cesnaku
  • Paprika/baranie rohy podľa chuti – ja som dal 6 menších paprík
  • Sušené čili papričky tiež podľa chuti – ja som  dal 3 malé a 1 veľkú
  • Mletá sladká červená paprika
  • Čierne korenie – hrsť celého korenie a čerstvo namleté korenie
  • Bylinky – bobkový list, materina dúška, rozmarín
  • olej

Postup:

Najprv si pekne horizontálne rozkrojíme hermelíny.

Prierez
Zdroj: autor článku
Rozrezaný hermelín
Zdroj: autor článku

Nakrájame si cibuľu a papriku a nasekáme materinu dúšku na malé kúsky. Nasekáme aj polovicu cesnaku a zvyšok necháme olúpaný a vcelku.

Prísady - Nakrájané
Zdroj: autor článku

Nasekaný cesnak natrieme do vnútra hermelínu.

Nasekaný cesnak
Zdroj: autor článku

Pridáme čerstvo namleté čierne korenie, mletú papriku, nasekanú materinu dúšku a zavŕšime tenkými cibuľovými krúžkami. Hermelín „zatvoríme“.

Pripravený hermelín
Zdroj: autor článku

Na spodok nádoby dáme sušenú čili papričku, nakrájanú papriku a cibuľu spolu s celým strúčikom cesnaku, bobkovým listom a celým čiernym korením. Následne položíme na túto vrstvu ingrediencií prvý hermelín.

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:  Recept na čínske rezance s kuracím mäsom! Ako na to?
Nakladaný hermelín
Zdroj: autor článku

Potom, čo sme dali prvý hermelín, prikryjeme ho ďalšou vrstvou cibule, papriky, čili, bobkového listu, cesnaku a čierneho korenia.

nakladanie hermelínu 01
Zdroj: autor článku

Takto to opakujeme aj s druhým a tretím hermelínom. Medzi každý dáme vrstvu a navrch ešte pridáme šalotku, štipku mletej sladkej červenej papriky, materinu dúšku a rozmarín. Už iba poriadne zalejeme repkovým olejom, aby sa dostal až na spodok nádoby a nezostali žiadne bublinky vzduchu.

Nakladaný hermelín
Zdroj: autor článku

Poriadne zavrieme a dáme na chladné miesto (do špajze) na dva dni a následne premiestime do chladničky. Koľko nechať nakladaný hermelín naložený? Ideálne je ho nechať tak 5-7 dní. To je ideálne na prepojenie všetkých chutí a aby hermelín krásne zmäkol. Ale ak ste netrpezliví, tak nevadia ani 4 dni. Ale už nebude taký jemný.

Nakladaný hermelín
Zdroj: autor článku

Keď použijete na nakladaný hermelín tento recept, tak isto nešliapnete vedľa a pochutnáte si. Ako prílohu odporúčam čerstvý chlieb a vychladené pivko. Dúfam, že si pochutnáte!

Zdroj titulného obrázka: autor článku

Ďalšie novinky

Populárne