Recept na čínske rezance s kuracím mäsom!
Momentálna situácia nám nedovoľuje ísť na pravú čínu do čínskej reštaurácie či bistra. Tak som sa rozhodla s vami zdieľať môj recept na chutné čínske rezance s kuracím mäsom.
Ingrediencie:
- 3 kuracie prsia
- sójova omáčka
- 1 lyžička kari korenia
- olej
- mrazená čínska zmes zeleniny
- soľ
- ryžové rezance
- čínske korenie
Postup:
1. Do hrnca dáme vodu a necháme ju zovrieť. Do vriacej vody pridáme 1 lyžicu soli a trochu oleja. Následne pridáme rezance a varíme 3-4 minúty
2. Uvarené rezance zlejeme a necháme odkvapkať.
3. Kuracie prsia si nakrájame, pridáme kari korenie, olej a soľ. Poriadne premiešame.
4. Vezmeme si veľkú hlbokú panvicu, vlejeme olej a necháme ho rozpáliť. Na rozpálený olej pridáme mäso a necháme ho jemne osmahnúť.
5. K osmahnutému mäsu pridáme mrazenú čínsku zmes a čína korenie. Necháme ju opražiť. Do zmesi pridáme už uvarené rezance a zmiešame. Zmes podlejeme sójovou omáčkou, premiešame a necháme ju osmahnúť.
6. Podávame samotné alebo s ľubovoľnou omáčkou.
Tento recept na čínske rezance je veľmi chutný, ale nebudeme si klamať, pravá čína chutí oveľa lepšie. Vyskúšajte a posúďte sami.
Ak sa rozhodnete vyskúšať tento recept, neváhajte nás označiť na instagrame @plotpoint.sk s hashtagom #varimsplotpoint.
Zdroj: Autor článku
Zdroj titulného obrázka: Pixabay/WaqarUlHassanGill