Pečieme s Plotpointom: Recept na chutné medvedie labky!

-

Novinky

Medvedie labky

K Vianociam určite patrí veľa koláčov. Dnes vám prinášame recept na medvedie labky, ktoré sú veľmi chutné. Ich príprava je trochu náročnejšia, no nevyskúšať ich by bol hriech.

Čas prípravy: 35 minút

Čas schnutia: 12 hodín

Čas pečenia: 15 minút

Počet: 50 kusov

Na medvedie labky budete potrebovať:

  • 125 g tmavej čokolády
  • 250 g mandlí
  • 3 bielky
  • 250 g kryštálového cukru
  • 1/2 ČL škorice
  • štipka mletých klinčekov
  • štipka mletého kardamónu (ja som použila perníkové korenie)
  • 2 PL kakaa
  • 1/2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
  • práškový cukor na vysypanie formičiek

 

  • papier na pečenie
  • formičky
  • šľahač
  • sekáčik
Medvedie labky recept
Zdroj: autorka článku

Postup

  1. Čokoládu nasekáme, zmiešame s mandľami a spolu to najemno pomelieme alebo rozmixujeme. Ja som to rozmixovala oddelene a neskôr spolu premiešala v mise.
Medvedie labky
Zdroj: autorka článku
Medvedie labky
Zdroj: autorka článku

2. Čokoládovo-mandľovú zmes zmiešame so škoricou, klinčekmi a s kardamónom. Ďalej pridáme kakao a kôru z citrónu.

medvedie labky
Zdroj: autorka článku

3. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne doň pridávame cukor, kým sa úplne nerozpustí. Šľaháme ďalej, až pokým nezískame lesklý sneh.

medvedie labky
Zdroj: autorka článku

4. Vyšľahané bielky zapracujeme do mandľovo-čokoládovej zmesi a poriadne premiešame.

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:  Mrkvovo-zázvorový krém: Pripravte si doma túto rýchlu a chutnú polievku!

5. Z cesta vytvarujeme guľôčky veľkosti orecha. Kúsky cesta som pred natlačením do formičiek obalila v práškovom cukre, aby sa dali ľahšie vyklopiť z formičky. Takto vyklopené kúsky cesta pokladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme cez noc vyschnúť. Táto časť je o niečo ťažšia a vyžaduje si trošku trpezlivosti. V pôvodnom recepte písali, že sa majú formičky vysypať práškovým cukrom, no mne tam cukor nedržal a cesto sa prilepilo.

medvedie labky
Zdroj: autorka článku

6. Na druhý deň ich 15 minút pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Vyberieme a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

medvedie labky
Zdroj: autorka článku

Dobrú chuť!

Tip: Hneď po upečení labiek ich môžete obaliť v cukre (vanilkovom).

Hotové medvedie labky môžete dozdobiť tenkou linkou z bielej cukrovej polevy.

Verím, že sa vám recept podarí a bude vám chutiť rovnako ako mne. Dajte nám vedieť, ako ste to zvládli!

Máte radi medvedie labky? Ak vás zaujal tento recept, určite si pozrite aj recept na chutnú jablkovo-škoricovú štrúdľu, ktorý s nami zdieľala kolegyňa Vanessa.

Zdroj: časopis Nový čas pre ženy, autorka článku

Ďalšie novinky

Populárne