2020 XXL Freshman Cypher list je vonku! Koho sa dočkáme?

-

Novinky

2020 XXL Freshman Cypher list

Každý rok sa dejú XXL Cyphers (freestyle boj o najlepšie rýmy, prednes (delivery), flow (spôsob rapovania)). Za posledné roky sa to iba čím ďalej tým viac zhoršuje. Ale tento rok to vyzerá trošku lepšie ako ostatné, pretože od 2016 začala známa obrovská vlna „Mumble Raperov“ a to bolo tak isto neskutočne cítiť v cyphroch. Asi každý človek na planéte pozná Lil Pumpov Gucci Gang, kde do nekonečna omiela tieto dve slová a každého
to zaujalo iba preto, ako jednoducho spravená pesnička to bola.

Zostava zároveň so songami, ktoré ich preslávili:

Lil Keed – Blicky Blicky
24K Goldn – Valentino
Polo G – Neva Cared
Calboy – Envy Me
NLE Choppa – Shotta Flow
Chika – Crown
Mulatto – South Beach Freestyle
Rod Wave – Thief In The Night
Fivio Foreign – Big Drip
Jack Harlow – WHATS POPPIN
Lil TJay – F.N
Baby Keem – Orange Soda

Lil Keed
Zdroj: hypebeast.com

Môj názor

Na Slovensku je trošku ťažšie poznať týchto ľudí, pretože dávnejšie sa púštal rap aj v popových rádiách a v podstate všetky známe mená, ktoré boli v XXL Freshmane skoro každý poznal. Lenže tým, ako sa rap vyvinul do trapu, už čím ďalej tým menej púštajú na slovenských rádiách trap. Trošku staršie klasiky ako Kid Cudi, Kendrick Lamar, Macklemore, J Cole a ostatní boli v XXL a skoro každý ich poznal aj tu na Slovensku, kto sa zaoberal hlavne Hip Hopom.

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:  Zaujímavosti: The Weeknd! Kto je jeho inšpirácia?

Kto môže zarapovať najlepší freestyle?

Čo sa týka Lil Keeda, LilTJaya, Baby Keema a Calboya, dá sa povedať, že oni nebudú mať kvalitné freestyly, ak ich porovnávame s ostatnými. Všetci títo sú skôr na tej vlne Mumble Rapu. Ich pesničky sú pre viacero ľudí veľmi oblúbené a počúvané, ale nemyslím si, že dokážu podať výkon ako ostatní. Ale veľmi zaujímaví sú umelci ako NLE Choppa, Jack Harlow, Chika alebo Rod Wave.

Ak si pamätáte minuloročný XXL Freshman, boli  tam ľudia ako Rico Nasty, Dababy alebo Cordae. Mali veľmi dobrý text, prednes a flow a neznelo to skoro ako freestyle, čo teraz vyzerá, že spravia títo umelci ako NLE. Myslím, že NLE Choppa, Polo G dokážu mať najlepší freestyle zo všetkých iba z počúvania ich pesničiek. 2020 XXL Freshman Cypher list bude tým veľmi zaujímavý!

2020 XXL Freshman Cypher list
Zdroj: medium.com

Ďalšie novinky

Populárne